Κωνσταντίνος ΣιάχοςΑγαπητοί φίλοι και φίλες της Ελληνικής Μουσικής, λάτρεις της Ψαλτικής Τέχνης, φιλότιμοι εργάτες της παραδόσεώς μας και ακόρεστοι συλλέκτες του πλούτου της Μουσικής της καθ’ ημάς Ανατολής, με ιδιαίτερη χαρά, εκτίμηση και αγάπη πολλή, σας χαιρετίζω, προσκαλώ και καλωσορίζω στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής (Σ.Β.Μ.) της Μητροπόλεώς μας.

Η Σ.Β.Μ. της Ι. Μ. Μεσσηνίας, λειτουργεί επίσημα από το 2008 (ΦΕΚ 1362, τ.Β, 14-7-2008) και παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές της, να γνωρίσουν σε βάθος, μέσα από την Τέχνη αλλά και την Επιστήμη της Ελληνικής Μουσικής (Εκκλησιαστικής και Κοσμικής), τον μουσικό πλούτο της παραδόσεώς μας. Επισκόπηση και έρευνα στη φωνή του Ελληνισμού, από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας, σε μια πολιτισμικά ιστορική συνέχεια, καθώς αυτή ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει και ο Ελληνικός Πολιτισμός ποτέ δεν έπαψε να δημιουργεί.

Ελάτε λοιπόν να ακολουθήσουμε τα μουσικά σταυροδρόμια της Ανατολικής Μεσογείου, αφήνοντας τα ίδια να μας ξεναγήσουν, είτε ως σπουδαστές των μυστικών τους, είτε ως απλούς ακροατές της μελωδίας τους, στον αμύθητο πλούτο των μουσικών δρόμων τους!

Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Σιάχος